MENU TANCAR MENU TANCAR
23-11-2017
Inauguració del pessebre de la plaça Sant Jaume de Barcelona

Demà dia 24 de novembre s’inaugurarà a la Plaça Sant Jaume el pessebre de Barcelona. La instal·lació es podrà visitar tots els dies de 10.00 a 24.00 hores fins al 9 de gener.

L’obra ha estat dissenyada per l’arquitecte Jordi Darder i AIA s’ha encarregat de la il·luminació. El projecte planteja un pessebre enlairat amb les figures tallades en metacrilat alçades amb uns suports metàl·lics. Els 25 personatges tindran orientacions diferents, oferint als espectadors vàries escenes del pessebre des de punts concrets de la plaça. La il·luminació formarà part de l’escena en tot moment. Gràcies a unes tires de LED integrada en les peces, durant el dia les figures es projectaran a les façanes de la plaça amb colors i reflexos i a la nit ho faran generant una escenografia molt particular que es repetirà cada 15 minuts des de la posta del sol.

22-11-2017
Continuen les obres de la piscina Can Millars

El projecte, realitzat en col·laboració amb Francesc Pla i Eva Serrats de Leve, te una superfície total construïda de 3.913 m2 i comptarà amb 3 piscines: una gran per natació, una piscina d’activitats i una tercera infantil. La transformació més important de Can Millars consisteix en anivellar l’entrada principal de l’edifici a la cota de carrer, generant una nova plaça d’accés a l’edifici. Amb això s’aconsegueix establir una nova i millor relació de l’equipament amb l’espai públic del seu entorn més proper. Així mateix, es realitza una renovació integral de l’interior de l’edifici, es construeix una piscina més i es millora la qualitat de l’equipament.

+ info

02-11-2017
Inaugurem el nostre primer edifici residencial a Algèria

S’ha inaugurat a Alger el nostre edifici plurifamiliar de 27 habitatges d’alt standing. És la primera obra que finalitzem en aquest país, en el qual tenim varis projectes en procés com a part de la nostra expansió internacional.

L’edifici està format per dos plantes pàrquing, una planta semi soterrada destinada a oficines i set plantes més d’habitatges sumant un total de 1.600 m2. Consta de quatre apartaments per planta, de dos a cinc habitacions. La distribució dels habitatges afavoreix l’aprofitament de la llum natural, la qual es tamisa mitjançant lames corredisses dotant de dinamisme a la façana principal. L’Edifici incorpora tots els estàndards europeus en termes de qualitat i eficiència de les instal·lacions.

+ info

27-10-2017
El projecte de la Vil·la Urània, de SUMO Arquitectes i Yolanda Olmo, del que AIA hem realitzat el projecte d’instal·lacions, ha resultat finalista internacional dels Green Solution Awards 2017 en la categoria “Smart Building”

Els Green Solution Awards és una competició internacional organitzada per la xarxa Construction21, on es destaquen edificis, districtes i infraestructures exemplars que contribueixen en la lluita contra el canvi climàtic. El projecte de modernització de la Vil·la Urània, per acollir equipaments socials i culturals, ha sigut seleccionat finalista per ser presentat en la sala d’exposicions Batimat, a París, aquest proper novembre per a optar al premi de Guanyadors Internacionals.

La Vil·la Urània era una residència de finals del segle XIX, llar i observatori de l’astrònom Comas i Solà, situada al districte de Sarrià-Sant Gervasi a Barcelona, en el que s’ha realitzat un nou complex d’equipaments de 3.200 m2 assolint el repte de donar nova vida a l’edifici i els jardins existents mitjançant una obra de baix impacte ambiental i consum energètic. El nou equipament destaca per l’ús d’espais intermedis, climatitzats de forma natural, tancats per una gran façana formada per varis filtres superposats que s’adapten a les condicions exteriors, proporcionant una façana vegetal que acompanya als usuaris en totes les seves activitats.  La nostra col·laboració ha consistit en el desenvolupament de les instal·lacions del projecte, la construcció del qual es va acabar aquest estiu.

https://www.construction21.org/espana/case-studies/es/la-vil-la-urania-complejo-de-equipamientos-publicos.html

+ info

20-10-2017
Premi a la millor Piscina de Centre Wellness

Estem d’enhorabona ja que hem resultat guanyadors en el “Piscina & Wellness Barcelona 2017” en la categoria de Millor Piscina de Centre Wellness, pel projecte de Club Metropolitan Badalona.

Ubicat dins l’espai dels antics cinemes ‘picarol’, al centre de Badalona, la construcció del centre esportiu es planteja dins d’una volumetria existent, mantenint la pell exterior original i creant una nova pell interior. L’espai és concebut com un gran atri al voltant d’un buit ocupat en planta baixa per una piscina de 25×10 m i coronat en la part superior per un tancament envidriat com a façana i una terrassa exterior a planta coberta. A partir de l’accés del que va ser l’antiga sortida d’emergència del cinema, es descobreix un gran volum ple d’activitat, llum i contrastos. Espais funcionals, dinàmics, amb bona qualitat lumínica natural i ventilació d’aire exterior controlable segons necessitats, permeten la pràctica de múltiples disciplines. Materials de gran durabilitat i baix manteniment amb poques variacions.

http://www.piscinawellness.com/ganadores-premios-piscina-wellness-barcelona

+ info

06-02-2017
Guanyadors del Concurs ‘Cala San Miguel Hotels’ a Ibiza

El concurs d’idees, impulsat per Real Estate San Miguel SA, té com objecte el Complex Hoteler ‘Puerto San Miguel’ a Eivissa, a través de la reforma completa dels Hotels Galeón i Cartago, i la demolició i nova construcció de l’Hotel San Miguel. L’aposta conceptual del concurs, denominada ‘Mediterràniament’, es tradueix com una experiència autèntica mediterrània, allunyada d’altres destinacions massificades d’Eivissa, que gira entorn a les vistes, en el gaudi del Mediterrani, de la seva tranquil·litat, gastronomia i paisatges.

El disseny guanyador, de AIA Activitats Instal·lacions Arquitectòniques en col·laboració amb Romano Arquitectos, planteja la rehabilitació i re-disseny dels hotels amb la finalitat de mantenir el seu ús però dotant de valor a les seves instal·lacions i entorn, millorant recorreguts, diversificant les zones públiques i proporcionant espais d’estada i contemplació de millor qualitat. Amb un paisatge actualment fragmentat, la proposta pretén re-connectar i integrar els hotels en la matriu vegetal, generant un teixit harmònic, i reforçar la franja de vegetació típicament costanera integrant la part construïda en l’entorn. Una proposta d’essència mediterrània, d’identitat eivissenca i sinceritat constructiva.

 

+ info

30-01-2017
Badalona estrena Estadi Municipal

El passat diumenge 29 de Gener va tenir lloc una jornada de portes obertes a les instal·lacions del nou Estadi, que es van obrir als ciutadans per poder ser visitades. Durant la mateixa tarda, els aficionats, van poder gaudir del primer partit entre CF Badalona i el RCD Espanyol B. L’acte va comptar amb la presència de l’arquitecte responsable del projecte, Joan Carles Navarro.

L’Estadi Municipal de Badalona es un edifici que s’integra dins la pendent i estructura natural del terreny que conforma el torrent de la Batlloria, semisoterrat, sense pràcticament presència exterior, sense façanes i sense murs perimetrals; sinó que s’assenta d’una manera natural dins l’orografia del terreny. De concepció austera, funcional i amb una combinació de materials que dóna una imatge elegant i integrada, té una capacitat per 4.170 espectadors ampliable fins a 12.000 i un terreny de joc amb mides de 105×68 m.

Les obres han tingut una durada de 19 mesos i han suposat una inversió de 7,18 milions d’euros.

Ampliació de la notícia – La Vanguardia

Ampliació de la notícia – Ajuntament de Badalona

 

+ info

16-12-2016
Presentació de la nova Il·luminació exterior de CaixaForum Barcelona

L’Obra Social ‘la Caixa’ va presentar la tarda-nit del dia 15 de desembre de 2016 la nova il·luminació exterior de l’edifici Caixaforum Barcelona. L’acte d’encesa va comptar amb la presència de la directora general adjunta de la Fundació Bancària ‘la Caixa’, Elisa Durán, entre d’altres invitats.

A la fi de 2014, l’Obra Social ‘la Caixa’ va llançar un concurs d’idees per a la il·luminació exterior de l’edifici, amb l’objectiu de millorar-ne la visibilitat i presència nocturna i d’actualitzar la il·luminació dels seus carrers interiors, tot això de la manera més eficient i ecològica possible.

El disseny guanyador, realitzat per AIA Albert Salazar + reMM Michela Mezzavilla, aporta una aproximació respectuosa i integrada a través de conceptes clau que resolen les problemàtiques d’il·luminació existents i maximitzen la integració entre llum i arquitectura perquè les lluminàries passin inadvertides, cedint tot el protagonisme a l’edifici.

 

+ info

 

22|23-10-2016
AIA a les ’48H Open House’ de Barcelona

El passat cap de setmana, 22 i 23 d’Octubre, es van celebrar les 48H Open House de Barcelona amb Badalona com a ciutat convidada 2016, dintre del Festival d’Arquitectura de Barcelona. Es tracta de la principal cita de la ciutat amb l’arquitectura, un cap de setmana a l’any de portes obertes a més de 150 edificis de tot tipus, forma i mida. Una experiència arquitectònica única que es pot gaudir a través d’itineraris guiats i gratuïts, on l’espai arquitectònic privat es converteix en públic.

AIA Activitats Instal·lacions Arquitectòniques vàrem tenir el plaer de participar amb tres de les nostres obres més emblemàtiques a Badalona: l’Escola Gitanjali, el Teatre Principal i el Centre Cívic La Salut.

 

+ info

 

22-09-2016
Les obres del nou Palau d’Esports dels Jocs del Mediterrani 2017 al 25% de la seva execució

Segueixen les obres del Palau d’Esports dels Jocs del Mediterrani 2017 i, segons el calendari previst, ja es troben al 25% de la seva execució. La direcció de les obres d’aquest projecte, realitzat per AIA Activitats i Instal·lacions Arquitectòniques conjuntament amb Barceló Balanzó arquitectes, es porta a terme de manera diària amb la implicació de varis tècnics. La consellera de la Presidència de la Generalitat, Neus Munté, i l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, han assegurat en la visita d’obra realitzada el dia 20 de setembre que l’equipament estrella de Tarragona 2017 ‘arribarà a temps i es podrà provar abans de la inauguració dels Jocs’.

Les obres, finançades íntegrament per la Generalitat, es van adjudicar en tres fases: obra civil, arquitectura i instal·lacions; per un pressupostat global de 10 milions d’Euros aproximadament i amb uns terminis d’execució molt ajustats.

El Palau d’Esports acollirà la competició d’handbol i al conjunt de l’Anella Mediterrània, on hi ha prevista la construcció d’una piscina descoberta i la reforma de l’Estadi d’atletisme, s’hi disputaran les competicions d’atletisme, natació i waterpolo.

Ampliació de la notícia – Diari ARA

Ampliació de la notícia – Tarragona ràdio

 

+ info

 

07-07-2016
Celebrem 25 anys!!

Dijous 7 de Juliol a les 20.30 h. del vespre tindrà lloc, a l’edifici CaixaForum de Barcelona, la celebració dels 25 anys de recorregut professional d’AIA Salazar Navarro.

Al llarg d’aquest anys, AIA ha mantingut sempre l’activitat amb un equip permanent de grans professionals que ens ha permès afrontar amb èxit els projectes d’arquitectura i d’instal.lacions que hem desenvolupat.

Durant l’acte hi haurà una mostra dels projectes realitzats al llarg dels nostres 25 anys de trajectòria, que ja es poden veure en detall a la nova web corporativa www.aia.cat.

Esteu tots convidats! Confirmar assistència

20-06-2016
S’inicien les obres del Palau d’Esports dels Jocs del Mediterrani 2017

A principis d’aquest mes de juny s’han engegat les obres per a la construcció del nou Palau d’Esports dels Jocs del Mediterrani, que es celebraran a Tarragona al juliol del pròxim any.

Les obres es troben a la primera de tres fases constructives que està previst que finalitzin al maig del 2017, a punt per l’inici de l’esdeveniment esportiu de l’any.

El projecte, realitzat en col·laboració amb Barceló Balanzó Arquitectes, té una superfície total de 10.800 m2 i una capacitat de fins a 5.000 espectadors. Comptarà amb diferents pistes esportives de modalitat olímpica, i serà destinat a acollir la competició d’handbol durant la celebració del Jocs.

Ampliació de la notícia – La Vanguardia

 

+ info

 

03-06-2016
S’inicien les obres de remodelació de ‘La Masia’ del Barça

S’inicien les obres de remodelació de La Masia, fins fa poc residencia de joves jugadors del Futbol Club Barcelona, per convertir-la en l’espai institucional del club. En ella es situen la Sala de Juntes i el despatx de Presidència, entre d’altres serveis, per tal de donar-li el seu màxim nivell de representativitat i visibilitat. El projecte d’AIA Salazar-Navarro juntament amb Garcés-De Seta-Bonet, comença el seu camí per fer-se realitat.

+ info

19-03-2016
Nou Gimnàs Metropolitan a Badalona

Els antics cinemes Picarol es transformen en el nou gimnàs Metropolitan a Badalona, després de dos anys d’obres, oferint 5.000m2 d’esport al cetre de Badalona.

+ info

24-11-2015
Finalització del Projecte d’Instal·lacions per un edifici Industrial a Argel

12-06-2015
Inauguració del Centre Aquàtic de Bakú

Inauguració del Centre Aquàtic de Baku a Azerbaidjan pels primers Jocs Europeus al 2015.

Acollirà les disciplines de natació, natació sincronitzada i salt.

Projecte de Pujol Arquitectes – Enginyeria AIA instal·lacions arquitectòniques.

www.baku2015.com

+ info

19-05-2015
1r premi al concurs pel nou equipament esportiu “Camp del Ferro”

1r premi al concurs del nou equipament esportiu, noves piscines d’estiu, així com la urbanització de l’obertura del nou carrer, a l’àmbit del Camp del Ferro, al barri de la Sagrera, en el districte de Sant Andreu.
Coautors: bb arquitectes i GGG

+ info

19-04-2015
Palau d’Esports a la Zona Esportiva de Camp Clar

AIA guanya el 1r premi del concurs per la nova construcció del Palau d’Esports a la Zona Esportiva de Camp Clar, a Tarragona, en el que serà l’Anella Mediterrània. Aquest serà un dels equipaments principals per als Jocs del Mediterrani 2017.

L’edifici tindrà dos accessos: un a peu pla, des de l’avinguda principal de la zona esportiva, i l’altre des d’una gran esplanada amb un llac que també es crearà a la zona.

Està previst que les obres comencin el febrer del 2016 i s’allarguin durant almenys un any.

Aquest projecte s’ha fet en colaboració amb Barceló & Balanzó Arquitectes

+ info

25-02-2015
Adaptació del Centre de Tir de Bakú 2015

S’adjudica a l’equip d’Instal·lacions Arquitectòniques d’AIA el Projecte d’adaptació del Centre de Tir, de 12.500 m2 superfície construïda, en el marc dels Jocs Europeus Baku 2015.

04-02-2015
Complex Termal Hammam Salihine

AIA lliura la primera fase d’aquest projecte estatal ubicat a Biskra, per un dels cinc complexos termals més importants d’Algèria.

La modernització abasta 25.000m2 construïts, sobre 20,5Ha.

+ info

08-01-2015
Complex Hoteler i Termal Hammam Righa

Hem guanyat el concurs per a la modernització de Hammam Righa a Algèria , al desembre de 2012.

L’inici de les obres està previst dins el 1r trimestre de 2014.

Amb aquest treball AIA es consolida com a empresa internacional de serveis arquitectònics a Algèria.

+ info

MENU TANCAR MENU TANCAR