Volem que tinguis el millor llapis de món:

UN BLACKWING

Els llapis Blackwing no s’assemblen a cap altre llapis que hagis provat.

Al 1934 Eberhard Faber va emigrar als Estats Units des de la seva Alemanya natal amb el propòsit d’exportar al nou continent el negoci familiar de fabricació de llapis. Però, a més, el jove Eberhard estava decidit a crear el millor llapis del món innovant amb el tipus de mina i el disseny amb el que hi va treballar escrupolosament.

Finalment va crear el Blackwing que era un llapis únic per diversos motius:

Fabricat amb fusta de cedre de California, incorporava una goma d’esborrar i virolla (el casquet metàl·lic que uneix l’extrem del llapis amb la goma) rectangulars i no rodones. Aquesta característica feia que el llapis no rodés quan es posava damunt una superfície plana (cal que tinguis en compte que les taules de dibuix de l’època eren inclinades) i, a més, dins de la virolla hi havia una pinça que permetia elevar la goma a mesura que aquesta es gastava i reemplaçar-la per una nova quan s’acabava.

La seva mina estava fabricada amb grafit del japó i resultava suau i particularment tova i per això l’eslogan del llançament d’aquest llapis va ser “Half pressure, Twice the Speed” (La meitat de pressió, el doble de velocitat). Va ser un èxit i el van convertir no només en el favorit d’escriptors sinó també d’il·lustradors i músics.

El premi Nobel de Literatura John Steinbeck va dir d’ell “He trobat un nou tipus de llapis -el millor que hagi tingut … Es diuen Blackwings i volen sobre el paper …”

Per això des d’AIA volem que en tinguis un. Perquè, ens sentim identificats amb aquest petit i modest objecte de fusta que, com a AIA, ha dibuixat milers de traços buscant l’excel·lència per damunt de tot.