MENU TANCAR MENU TANCAR
22-3-2021
Finalitzem 80 habitatges de protecció oficial a Mollet amb la sostenibilitat per bandera

L’equip d’AIA Instal·lacions Arquitectòniques ha participat en el projecte de dues promocions que sumen una vuitantena d’habitatges plurifamiliars amb Pascual-Ausió-Fernández Arquitectes a Mollet del Vallès.

La nostra col·laboració ha consistit en la instal·lació d’un sistema de climatització aerotèrmica per a la producció de climatització i ACS, la recuperació d’aigües grises de les dutxes pel seu reaprofitament a la xarxa d’inodors i la incorporació de sistemes d’alta eficiència energètica com la tecnologia LED per a l’enllumenat i detectors de presència, reduint el consum.

La aposta d’AIA per la necessitat de conferir les instal·lacions de solucions sostenibles adquireix reconeixements que van des de l’etiqueta energètica A fins al certificat de sostenibilitat pels edificis “Verde” que entrega el Green Building Council España. Aquesta fita s’aconsegueix gràcies al bon aprofitament dels recursos i la cura de la qualitat ambiental, entre d’altres.

+ info

30-10-2020
Camp del Ferro al 48h Open House

Més de 44.000 persones van assistir, el passat cap de setmana, al Festival d’Arquitectura 48h Open House Barcelona !

Un èxit que s’ha articulat a partir de visites guiades en diferents edificis repartits per tota la ciutat i on nosaltres hem pogut presentar el nou Poliesportiu #CampdelFerro a La Sagrera, amb totes les mesures de seguretat actuals.

Gràcies per venir a gaudir de l’edifici!

+info

27-10-2020
AIA instal·lacions finalista plata del premi Tres Diamantes per Mitsubishi Electric

Estem d’enhorabona! Un projecte en el que ha col·laborat l’equip d’Instal·lacions d’AIA ha estat finalista Plata en categoria menor de 200kW en la sisena edició del Premi Tres Diamantes organitzats per Mitsubishi Electric.

El premi s’atorga pel projecte de la nova seu de Sorigué, situada a la localitat madrilenya de Vicálvaro i hem estat seleccionats com un dels sis finalistes que reconeix els millors projectes en eficiència energètica i innovació en climatització.

L’obra ha estat responsabilitat de l’estudi 080 Arquitectura i AIA s’ha encarregat de les instal·lacions. D’acord amb el jurat, tots els projectes finalistes d’aquesta edició tenen en comú l’ocupació innovadora de les tecnologies de climatització, l’ús intel·ligent de l’entorn i els recursos naturals per a fer els seus edificis més eficients i energèticament autònoms.

+info

16-07-2020
Reforma del despatx d’AIA

A AIA tornem renovats. Seguint totes les mesures de seguretat, hem aprofitat aquests dies per reformar el despatx i disposar, així, d’un espai on treballar de forma més saludable i segura per a tots. La natura és la protagonista de la intervenció i ens acompanya durant tot el recorregut, des de l’entrada fins a l’office del despatx.
Sigueu benvingudes i benvinguts, de nou, a AIA.

19-05-2020
Finalització edifici de vivendes al Eixample de Barcelona

Hem acabat les obres de nova construcció d’un edifici d’habitatges a l’Eixample de Barcelona!

Es tracta d’un edifici de 16 habitatges construït al xamfrà del carrer Indústria amb Roger de Flor, tot un repte tenint en compte la integració de la finca dins de l’entorn emblemàtic de barri barceloní. És per aquest motiu que vam decidir preservar la façana existent i integrar la nova façana i les galeries, corresponents a les dues plantes superiors de nova construcció.

El resultat, un edifici respectuós amb la imatge consolidada de l’Eixample on només el canvi de textura i el color de les diferents parts de la façana ens donen una pista de quina és la part de l’edifici preexistent i qual la nova.

24-02-2020
Projecte Museu Nacional de Kabul

Després de 8 anys d’espera, comença el projecte del Museu Nacional de Kabul. Aquest projecte servirà per salvaguardar la memòria cultural mil·lenària de #Afghanistan i va ser el resultat d’un concurs internacional de el qual l’arquitecte Toño Foraster va obtenir el primer premi. Comptarà amb el suport d’AIA per al desenvolupament de projecte d’instal·lacions i BIS structures per al d’estructures.

Coneix més intal·lacions culturals nostres aquí

09-01-2020
AIA dins del programa FEDER
10-05-2019
Guanyadors de la cinquena edició del Premi 3 Diamantes de Mitsubishi per la Vil·la “Sa Ferradura”

Estem d’enhorabona ja que hem resultat guanyadors del Premi 3 Diamantes de Mitsubishi pel projecte de climatització que vam realitzar a la rehabilitació de  Sa Ferradura, com a hotel rural. Aquest projecte també va ser guanyador del premi BEST VILLA Europeu.

Sa Ferradura és una illa rocosa al nord d’Eivissa, de la que es va dur a terme la rehabilitació completa de l’edifici existent, tant a nivell arquitectònic com d’instal·lacions. La finalitat del projecte era crear unes instal·lacions que fossin invisibles, donat l’entorn natural en el que s’ubicaven i el més eficients possibles, per la dificultat de la seva connexió amb les xarxes de subministrament. L’estratègia del projecte guanyador es va basar en unir els sistemes d’aprofitament d’aigua a implementar a l’illa, amb els sistemes de climatització, emprant elements de condensació per aigua, no només per a la climatització, sinó també pels sistemes d’energia elèctrica complementària o conservació d’aliments.

http://www.premios3diamantes.es/index.html

+ info

19-02-209
Finalistes al concurs del nou teatre a les Borges Blanques

Hem quedat finalistes al concurs del nou teatre polivalent a les Borges Blanques. La proposta desenvolupa el programa funcional en una sola planta, amb un volum central de gran altura on es situa la sala polivalent i dos volums de menor altura a banda i banda d’aquest espai que contenen la resta de programa. Es planteja una envolupant dinàmica, que canvia les propietats segons les condicions de temperatura exterior: a l’hivern aïlla mentre que a l’estiu ajuda a evacuar la calor interior.

05-12-2018
Nau Sorigué a Madrid rep la Calificació Global 3 HOJAS VERDE. Un projecte de 080 Arquitectura, on AIA ha realitzat les instal·lacions.

La Nau Sorigué Madrid de 080 Arquitectura, on AIA ha realitzat les instal·lacions, ha rebut la qualificació Global 3 HOJAS VERDE per part del Green Building Council Espanya, organització d’iniciativa internacional per un entorn construït sostenible.

La proposta incorpora factors per a què l’edifici segueixi uns criteris d’estalvi energètic i confort de l’usuari. Sistemes de reducció de demanda (mitjançant l’aïllament i aprofitament de sinergies de l’edifici), sistemes de producció d’alta eficiència (aerotèrmia) i producció d’energia amb fonts renovables, incorporant plaques fotovoltaiques en la coberta de l’edifici. Pel que fa als sistemes passius, trobem filtres solars a les finestres que eviten l’aportació no desitjada de radiació, claraboies en zones de taller i oficines per l’aprofitament de la llum natural i elements que garanteixen la ventilació creuada, entre d’altres.

09-11-2018
Continuen les obres del centre esportiu Camp del Ferro

Ja tenim coberta la primera de les tres pistes del poliesportiu, el qual hem realitzat en col·laboració amb BB Arquitectes i Gustau Gili. L’edifici es caracteritza per la resolució de la façana mitjançant una gelosia ceràmica que hem dissenyat exclusivament per l’equipament. La peça no només és el tancament principal, sinó que evita la radiació solar directa a l’interior.

A dia d’avui, ja s’ha finalitzat l’estructura de les dues plantes soterrani amb les seves respectives grades i s’han col·locat les encavallades metàl·liques de la primera planta, on s’està executant el forjat col·laborant superior. Durant les properes setmanes s’acabarà de formigonar els nuclis i es col·locaran les encavallades de la coberta. Mentre tant, s’estan realitzant els tancaments interiors d’obra vista.

22-10-2018
Demà dimarts dia 22 d’octubre s’inaugura l’Easy Hotel Hospitalet

Demà tindrà lloc la inauguració de l’hotel, un edifici dissenyat per Corada Figueras Arquitectes on AIA s’ha encarregat del disseny de les instal·lacions. Amb un total de  204 habitacions i 34 places de pàrquing, compta amb un sistema de climatització VRV amb recuperació d’energia. Destaca el sistema de producció d’ACS on s’ha implementat un sistema d’acumulació en primari, amb un hub d’energia que rep aportacions de les plaques solar tèrmiques, de la recuperació de la climatització i de les calderes, optimitzant el volum d’acumulació i minimitzant els riscos derivats de la legionel·la.

27-09-2018
El projecte d’ESPINET/UBACH Arquitectes, del que AIA hem realitzat la proposta d’instal·lacions, ha resultat guanyador del concurs per a la restauració del Celler de Vila-Seca

Sota el lema de NUA, el projecte d’ESPINET/UBACH Arquitectes, del qual AIA ha realitzat la proposta d’instal·lacions, ha resultat el guanyador del concurs per restaurar i convertir el celler noucentista de Vila-Seca en un espai escènic.

Un projecte que aconsegueix la rehabilitació arquitectònica i patrimonial de l’antic celler, conservant-lo i posant en valor la seva totalitat, contemplant la seva màxima integració en el context històric de l’antic Celler. La proposta integra tres factors per a què l’edifici segueixi uns criteris de consum gairebé nul: sistemes de reducció de demanda (mitjançant l’aïllament i aprofitament de sinergies de l’edifici), sistemes de producció d’alta eficiència (geotèrmia i aerotèrmia unides i vinculades als diferents usos) i producció d’energia amb fonts renovables i la possibilitat d’incorporar plaques fotovoltaiques en el nou cos de la caixa escènica. Pel que fa als sistemes passius, el nou volum de la caixa escènica permet disposar d’elements d’obertura en la zona alta de la seva façana, afavorint la ventilació natural i l’efecte xemeneia, i que col·laboren en una ventilació natural de la sala en moments que no hi hagi representacions ni activitat. De la mateixa manera, a l’hivern, es proposa recircular l’aire calent estratificat a la part alta pels climatitzadors, aprofitant els recuperadors de calor.

20-09-2018
Han començat les obres de rehabilitació de façana i obra nova d’un edifici residencial al carrer Indústria, a Barcelona

El projecte es desenvolupa en dues parcel·les del carrer Indústria de Barcelona. S’enderroquen els edificis existents i es manté únicament la façana original que dona al carrer Indústria. El resultat final és la d’un únic edifici de nova construcció de PB+5 i la rehabilitació d’una façana emblemàtica de la història de Barcelona.

Per tal d’integrar arquitectònicament l’edifici en el seu entorn, s’han mantingut les alçades originals dels forjats existents i s’ha proposat una imatge que integra les característiques de l’Eixample en les noves façanes. La planta baixa estarà destinada a dos pisos dúplex i un local, i els altres nivells únicament a habitatges. En total, l’edifici estarà dotat de 16 habitatges de entre 2 i 4 habitacions i un local comercial.

28-07-2018
L’escola Gitanjali ha complert 55 anys

Aquest any l’Escola Gitanjali ha complert 55 anys des que va obrir les portes per primera vegada el dia 2 de novembre de 1962.

Fa uns 20 anys AIA va fer el projecte del CEIP de l’escola, situada en el nucli antic de Badalona. L’element més singular de l’edifici és la doble interpretació de les façanes: una imatge urbana, més modular i freda en l’exterior, que es projecta cap al carrer, en què se situa l’accés principal, i una altra imatge de façana interior totalment dinàmica i plena de contrastos cromàtics en què els nens viuen i que, amb el seu moviment i colors informals, esdevé un element de caràcter viu, alegre, proper, amb el qual es pot identificar. Així l’edifici de l’escola no es converteix en un recinte on els més petits se senten tancats, sinó en un lloc de jocs on aprendre és una activitat més.

12-07-2018
Han finalitzat les obres d’ampliació i reforma de la piscina Municipal de Can Millars a Cornellà.

El mes passat van finalitzar les obres de reforma i ampliació de la piscina Can Millars a Cornellà. El projecte, realitzat en col·laboració amb Francesc Pla i Eva Serrats de Leve, té una superfície total construïda de 3.913 m2 i compta amb 3 piscines: una gran per natació, una piscina d’activitats i una tercera infantil.

A més de la renovació integral de l’interior de l’edifici, el projecte ha consistit en la millora de la qualitat de l’equipament, la construcció d’una piscina més i l’anivellament de l’entrada principal de l’edifici a la cota de carrer, generant una nova plaça d’accés. Amb aquest nova entrada s’ha aconseguit establir una nova i millor relació de l’equipament amb l’espai públic del seu entorn més proper.

20-06-2018
Comencen els XVIII Jocs del Mediterrani al nou Palau d’Esports de Tarragona.

Avui dimecres dia 20 de juny a les vuit del vespre tindrà lloc la inauguració del Palau d’Esports Catalunya a Tarragona, un acte presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, el M. Hble. Sr. Quim Torra i Pla.

El Palau d’Esports, dissenyat per AIA i BB Arquitectes, té una superfície total de 10.800 m2 i una capacitat de fins a 5.000 espectadors. Compta amb diferents pistes esportives de modalitat olímpica, i serà l’edifici destinat a acollir la competició d’handbol durant els Jocs.

15-06-2018
El projecte de la Vil·la Urània, de SUMO Arquitectes i Yolanda Olmo, del que AIA hem realitzat el projecte d’instal·lacions, ja té el Certificat LEED Platinum.

LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) és un sistema de certificació d’edificis sostenibles, desenvolupat pel Consell de la Construcció Verda dels Estats Units (US Green Building Council). El nivell de sostenibilitat es puntua en relació als crèdits obtinguts: certificat (LEED Certificate) de 40-49 punts, nivell plata (LEED Silver) de 50-59 punts, or (LEED Gold) de 60-79 punts i finalment el nivell platí (LEED Platinum) amb 80 o més punts.

El nou equipament, que acaba d’aconseguir el certificat LEED Platinum, destaca per l’ús d’espais intermedis, climatitzats de forma natural, tancats per una gran façana formada per varis filtres superposats que s’adapten a les condicions exteriors, proporcionant una façana vegetal que acompanya als usuaris en totes les seves activitats. A més, compta amb un sistema de producció d’energia per geotèrmia i tractament d’aire amb inductors actius. La ventilació es genera amb climatitzadors locals amb una elevada eficiència en la recuperació d’energia. La recuperació de l’aigua de pluja per al reg de la façana verda i l’enllumenat amb sistemes LED regulats configuren la resta d’elements actius. Tots ells gestionats des d’un BMS centralitzat que permet fer un seguiment del funcionament de tots els sistemes.

07-06-2018
Han finalitzat les obres de reforma i ampliació d’un edifici plurifamiliar al carrer Gràcia de Sabadell.

El projecte consisteix en la reforma i ampliació d’un edifici destinat a habitatges en planta primera i segona i local comercial en planta baixa. Es tracta d’un edifici al carrer Gràcia de Sabadell, que pertany al conjunt Cases Salvany, catalogat al Pla Especial de Protecció de Béns amb un nivell de protecció volumètric.

L’actuació ha consistit en la recuperació i restauració dels elements més significatius (un fris esculpit, un fals sostre modernista, la coberta…) a més de la reforma integral de l’edifici i un cos de nova edificació que s’ha construït fora del volum però s’alinea amb la façana existent mitjançant la incorporació d’un sistema de lames verticals. El resultat final es composa d’un total de quatre habitatges, dos dels quals són dúplex, i un local comercial a la planta baixa.

28-05-2018
Han finalitzat les obres de l’Hotel Rosamar a Lloret de Mar, un projecte de Valentí Orpí i Joaquim Planiol del que AIA ha realitzat el projecte i execució de les instal·lacions.

L’Hotel Rosamar dels arquitectes Valentí Orpí i Joaquim Planiol del qual AIA s’ha encarregat de la implementació de les instal·lacions, obre les seves portes.

Es tracta d’un hotel de 4 estrelles superior amb un total de 119 habitacions. L’edifici compta amb 7 plantes sobre rasant. A la planta baixa de l’edifici podrem trobar la recepció, el bar i el restaurant del hotel i les plantes superiors es destinen a les habitacions.

10-05-2018
Han finalitzat les obres de reforma de les oficines de Cinesa

Aquest mes han acabat les obres de reforma de les oficines de Cinesa. El projecte vol donar personalitat i caràcter a les oficines, simulant des del propi vestíbul d’entrada que un es troba dins d’un cinema. Un cop a les oficines, els espais es tractaten amb vinils que segueixen la temàtica cinematogràfica i amb diversos elements dels colors corporatius de l’empresa.

30-04-2018
S’inicien les obres del nou pavelló poliesportiu al Complex Esportiu Municipal de Les Comes, a Igualada

Han començat les obres del nou pavelló poliesportiu al Complex Esportiu Municipal de Les Comes, a la zona Nord d’Igualada.

L’edifici, annex a les 4 pistes existents, es planteja com un volum lleuger, amb molta llum natural i  amb un nou vestíbul a triple altura, que connectarà les quatre pistes existents. Aquest nou espai resoldrà l’accessibilitat  dels usuaris i dels espectadors dins del propi pavelló, a més de comunicar amb els espais pista i grades dels pavellons annexes.

El nou equipament disposarà d’una graderia per 275 espectadors, una pista poliesportiva, vestidors i uns despatxos de gestió. Les instal·lacions incorporen tots els criteris de sostenibilitat i eficiència energètica, com per exemple ventilació i il·luminació naturals o caldera de biomassa.

10-03-2018
El número 27 de la revista iCandela inclou el projecte d’il·luminació del CaixaForum d’AIA i reMM

L’any 2014, AIA + reMM vam ser els guanyadors d’un concurs d’idees per la il·luminació exterior de la fàbrica modernista CasaRamona, coneguda com CaixaForum Barcelona. Un projecte que tenia per objecte la restitució de la visibilitat i presència nocturna de l’edifici en la ciutat mitjançant una intervenció eficient i ecològica.

El mes passat, la revista iCandela, en el seu número 27, va dedicar l’apartat URBA a la relectura de l’arquitectura d’aquest edifici patrimonial a través de la llum. Mitjançant un disseny que aporta una aproximació respectuosa i integrada gràcies a conceptes clau que resolen les problemàtiques d’il·luminació existents i maximitzen la integració entre llum i arquitectura perquè les lluminàries passin inadvertides, cedint tot el protagonisme a l’edifici.

iCandela 27, p.68-73

26-02-2018
Lliurament del projecte bàsic de la nova biblioteca de Vic

Ja hem entregat el projecte bàsic d’instal·lacions de la nova biblioteca de Vic de l’estudi d’Arquitectes BCQ.

L’edifici s’ubica al solar de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil i tindrà una superfície total de 4.000 m2. L’estratègia emprada en el disseny del projecte ha estat principalment la de reduir la demanda energètica, la utilització de sistemes d’alta eficiència i l’aportació d’energies renovables per augmentar l’autosuficiència energètica de l’edifici. Les accions principals que han fet possible aquesta estratègia han estat el soterrament d’algunes plantes (per generar menys pèrdues energètiques), l’ajust dels nivells de luminància a les necessitats i la instal·lació d’un sistema de climatització mixt entre aerotèrmia i biomassa. La voluntat és que el disseny acosti l’edifici als objectius d’edifici de consum gairebé nul (NZeB).

19-02-2018
Comencen les obres del Tropical Beach Club

El passat mes de gener van començar les obres de reforma del Tropical Beach Club a Gavà.

La proposta comporta una reforma integral de l’edifici, la seves façanes i el seu entorn. La planta baixa es transforma per obrir-se a l’exterior al màxim, i es converteix en un espai diàfan que conté la recepció, el restaurant i el bar. A la planta soterrani, a més de refer els vestuaris s’inclou un gimnàs, una zona de tractaments i una sala polivalent. En planta primera es reconverteix el programa existent de sales per esdeveniments a 14 habitacions d’hotel de luxe. Ambdós tipus d’habitacions (banda mar i muntanya) compten amb terrasses, i algunes d’elles també piscina privada.

08-02-2018
Han començat les obres de dos projectes d’habitatges de Solvia: a Barcelona amb BB Arquitectes i a Sitges amb GCA Architects.

El projecte de Solvia a la carretera de Ribas compta amb 2 edificis i un total de 35 habitatges, trasters, local comercial i aparcament. A Sitges s’inicia el primer d’un total de tres blocs d’habitatges amb trasters i aparcament. El primer projecte és de Barceló Balanzó arquitectes i el segon de GCA Architects, i en ambdós casos AIA ha realitzat les instal·lacions.

01-02-2018
Entrega del projecte executiu de la piscina municipal coberta de Navarcles

Aquest mes hem entregat el projecte executiu de la piscina municipal de Navarcles, un concurs en col·laboració amb 080 arquitectura que vàrem guanyar el passat juliol.  El projecte consisteix en l’enderroc dels edificis existents per crear un nou equipament que permetrà engrandir el complex actual i l’ús de les instal·lacions esportives durant tot l’any. En la proposta s’inclou entre altres un gimnàs, uns nous vestuaris pensats per donar servei a tot el complex i una piscina interior per a les activitats dirigides, complementant les piscines exteriors i les pistes de pàdel i tennis.

15-01-2018
Comencen les obres del teatre ‘L’Artesà’

Han començat les obres de reforma del teatre del Prat de Llobregat ‘L’Artesà’, un projecte de Forgas Arquitectes i del qual AIA ha realitzat les instal·lacions. La proposta incorpora una especial sensibilitat amb la història de l’espai i el seu ús social. La primera fase que rehabilita el bar associat a l’espai acabarà en els propers mesos.

El projecte que s’està desenvolupant contempla l’ús de sistemes d’estalvi energètic i criteris de sostenibilitat que es veuen reflectits en el màxim aprofitament de les preexistències (reduint la petjada de carboni i minimitzant els residus) i en l’ús de materials d’origen natural i ecològics. En quant a les instal·lacions, s’analitzen els usos de l’equipament i les seves sinèrgies de manera que la pròpia lògica dels usos sigui part integrant dels sistemes d’estalvi energètic. En aquest sentit, l’ús de l’aigua del nivell freàtic, molt present en El Prat, enfoca la proposta de la producció de climatització. Per altra banda, un sistema de gestió i control integrat de les instal·lacions permetrà de manera senzilla una correcta conducció d’aquestes i el seguiment dels estalvis generats amb els sistemes proposats.

12-12-2017
Han començat les obres del nou centre esportiu Camp del Ferro

Recentment hem iniciat les obres del poliesportiu Camp de Ferro, una obra que hem realitzat en col·laboració amb BB Arquitectes i Gustau Gili. El nou pavelló es composarà de 2 pistes PAV2 i una pista PAV3.

Degut a la gran volumetria que es genera per l’extens programa i la reduïda dimensió del solar, hem optat per semisoterrar les dues pistes PAV2 i superposar l’altra pista en una cota superior. Gràcies a això, no només reduïm l’impacte visual, sinó que es dotarà al barri d’una nova plaça pública que farà de filtre entre el carrer i l’edifici. Al reduir les superfícies exposades del centre esportiu gràcies a que es troben sota terra, augmenta la inèrcia tèrmica del conjunt, millorant-lo energèticament des del seu plantejament. S’ha optat per un sistema estructural metàl·lic i una envolupant ceràmica amb diferents tractaments de color i diferents tipologies de gelosies.

23-11-2017
Inauguració del pessebre de la plaça Sant Jaume de Barcelona

Demà dia 24 de novembre s’inaugurarà a la Plaça Sant Jaume el pessebre de Barcelona. La instal·lació es podrà visitar tots els dies de 10.00 a 24.00 hores fins al 9 de gener.

L’obra ha estat dissenyada per l’arquitecte Jordi Darder i AIA s’ha encarregat de la il·luminació. El projecte planteja un pessebre enlairat amb les figures tallades en metacrilat alçades amb uns suports metàl·lics. Els 25 personatges tindran orientacions diferents, oferint als espectadors vàries escenes del pessebre des de punts concrets de la plaça. La il·luminació formarà part de l’escena en tot moment. Gràcies a unes tires de LED integrada en les peces, durant el dia les figures es projectaran a les façanes de la plaça amb colors i reflexos i a la nit ho faran generant una escenografia molt particular que es repetirà cada 15 minuts des de la posta del sol.

22-11-2017
Continuen les obres de la piscina Can Millars

El projecte, realitzat en col·laboració amb Francesc Pla i Eva Serrats de Leve, te una superfície total construïda de 3.913 m2 i comptarà amb 3 piscines: una gran per natació, una piscina d’activitats i una tercera infantil. La transformació més important de Can Millars consisteix en anivellar l’entrada principal de l’edifici a la cota de carrer, generant una nova plaça d’accés a l’edifici. Amb això s’aconsegueix establir una nova i millor relació de l’equipament amb l’espai públic del seu entorn més proper. Així mateix, es realitza una renovació integral de l’interior de l’edifici, es construeix una piscina més i es millora la qualitat de l’equipament.

+ info

02-11-2017
Inaugurem el nostre primer edifici residencial a Algèria

S’ha inaugurat a Alger el nostre edifici plurifamiliar de 27 habitatges d’alt standing. És la primera obra que finalitzem en aquest país, en el qual tenim varis projectes en procés com a part de la nostra expansió internacional.

L’edifici està format per dos plantes pàrquing, una planta semi soterrada destinada a oficines i set plantes més d’habitatges sumant un total de 1.600 m2. Consta de quatre apartaments per planta, de dos a cinc habitacions. La distribució dels habitatges afavoreix l’aprofitament de la llum natural, la qual es tamisa mitjançant lames corredisses dotant de dinamisme a la façana principal. L’Edifici incorpora tots els estàndards europeus en termes de qualitat i eficiència de les instal·lacions.

+ info

27-10-2017
El projecte de la Vil·la Urània, de SUMO Arquitectes i Yolanda Olmo, del que AIA hem realitzat el projecte d’instal·lacions, ha resultat finalista internacional dels Green Solution Awards 2017 en la categoria “Smart Building”

Els Green Solution Awards és una competició internacional organitzada per la xarxa Construction21, on es destaquen edificis, districtes i infraestructures exemplars que contribueixen en la lluita contra el canvi climàtic. El projecte de modernització de la Vil·la Urània, per acollir equipaments socials i culturals, ha sigut seleccionat finalista per ser presentat en la sala d’exposicions Batimat, a París, aquest proper novembre per a optar al premi de Guanyadors Internacionals.

La Vil·la Urània era una residència de finals del segle XIX, llar i observatori de l’astrònom Comas i Solà, situada al districte de Sarrià-Sant Gervasi a Barcelona, en el que s’ha realitzat un nou complex d’equipaments de 3.200 m2 assolint el repte de donar nova vida a l’edifici i els jardins existents mitjançant una obra de baix impacte ambiental i consum energètic. El nou equipament destaca per l’ús d’espais intermedis, climatitzats de forma natural, tancats per una gran façana formada per varis filtres superposats que s’adapten a les condicions exteriors, proporcionant una façana vegetal que acompanya als usuaris en totes les seves activitats.  La nostra col·laboració ha consistit en el desenvolupament de les instal·lacions del projecte, la construcció del qual es va acabar aquest estiu.

https://www.construction21.org/espana/case-studies/es/la-vil-la-urania-complejo-de-equipamientos-publicos.html

+ info

20-10-2017
Premi a la millor Piscina de Centre Wellness

Estem d’enhorabona ja que hem resultat guanyadors en el “Piscina & Wellness Barcelona 2017” en la categoria de Millor Piscina de Centre Wellness, pel projecte de Club Metropolitan Badalona.

Ubicat dins l’espai dels antics cinemes ‘picarol’, al centre de Badalona, la construcció del centre esportiu es planteja dins d’una volumetria existent, mantenint la pell exterior original i creant una nova pell interior. L’espai és concebut com un gran atri al voltant d’un buit ocupat en planta baixa per una piscina de 25×10 m i coronat en la part superior per un tancament envidriat com a façana i una terrassa exterior a planta coberta. A partir de l’accés del que va ser l’antiga sortida d’emergència del cinema, es descobreix un gran volum ple d’activitat, llum i contrastos. Espais funcionals, dinàmics, amb bona qualitat lumínica natural i ventilació d’aire exterior controlable segons necessitats, permeten la pràctica de múltiples disciplines. Materials de gran durabilitat i baix manteniment amb poques variacions.

http://www.piscinawellness.com/ganadores-premios-piscina-wellness-barcelona

+ info

06-02-2017
Guanyadors del Concurs ‘Cala San Miguel Hotels’ a Ibiza

El concurs d’idees, impulsat per Real Estate San Miguel SA, té com objecte el Complex Hoteler ‘Puerto San Miguel’ a Eivissa, a través de la reforma completa dels Hotels Galeón i Cartago, i la demolició i nova construcció de l’Hotel San Miguel. L’aposta conceptual del concurs, denominada ‘Mediterràniament’, es tradueix com una experiència autèntica mediterrània, allunyada d’altres destinacions massificades d’Eivissa, que gira entorn a les vistes, en el gaudi del Mediterrani, de la seva tranquil·litat, gastronomia i paisatges.

El disseny guanyador, de AIA Activitats Instal·lacions Arquitectòniques en col·laboració amb Romano Arquitectos, planteja la rehabilitació i re-disseny dels hotels amb la finalitat de mantenir el seu ús però dotant de valor a les seves instal·lacions i entorn, millorant recorreguts, diversificant les zones públiques i proporcionant espais d’estada i contemplació de millor qualitat. Amb un paisatge actualment fragmentat, la proposta pretén re-connectar i integrar els hotels en la matriu vegetal, generant un teixit harmònic, i reforçar la franja de vegetació típicament costanera integrant la part construïda en l’entorn. Una proposta d’essència mediterrània, d’identitat eivissenca i sinceritat constructiva.

 

+ info

30-01-2017
Badalona estrena Estadi Municipal

El passat diumenge 29 de Gener va tenir lloc una jornada de portes obertes a les instal·lacions del nou Estadi, que es van obrir als ciutadans per poder ser visitades. Durant la mateixa tarda, els aficionats, van poder gaudir del primer partit entre CF Badalona i el RCD Espanyol B. L’acte va comptar amb la presència de l’arquitecte responsable del projecte, Joan Carles Navarro.

L’Estadi Municipal de Badalona es un edifici que s’integra dins la pendent i estructura natural del terreny que conforma el torrent de la Batlloria, semisoterrat, sense pràcticament presència exterior, sense façanes i sense murs perimetrals; sinó que s’assenta d’una manera natural dins l’orografia del terreny. De concepció austera, funcional i amb una combinació de materials que dóna una imatge elegant i integrada, té una capacitat per 4.170 espectadors ampliable fins a 12.000 i un terreny de joc amb mides de 105×68 m.

Les obres han tingut una durada de 19 mesos i han suposat una inversió de 7,18 milions d’euros.

Ampliació de la notícia – La Vanguardia

Ampliació de la notícia – Ajuntament de Badalona

 

+ info

16-12-2016
Presentació de la nova Il·luminació exterior de CaixaForum Barcelona

L’Obra Social ‘la Caixa’ va presentar la tarda-nit del dia 15 de desembre de 2016 la nova il·luminació exterior de l’edifici Caixaforum Barcelona. L’acte d’encesa va comptar amb la presència de la directora general adjunta de la Fundació Bancària ‘la Caixa’, Elisa Durán, entre d’altres invitats.

A la fi de 2014, l’Obra Social ‘la Caixa’ va llançar un concurs d’idees per a la il·luminació exterior de l’edifici, amb l’objectiu de millorar-ne la visibilitat i presència nocturna i d’actualitzar la il·luminació dels seus carrers interiors, tot això de la manera més eficient i ecològica possible.

El disseny guanyador, realitzat per AIA Albert Salazar + reMM Michela Mezzavilla, aporta una aproximació respectuosa i integrada a través de conceptes clau que resolen les problemàtiques d’il·luminació existents i maximitzen la integració entre llum i arquitectura perquè les lluminàries passin inadvertides, cedint tot el protagonisme a l’edifici.

 

+ info

 

22|23-10-2016
AIA a les ’48H Open House’ de Barcelona

El passat cap de setmana, 22 i 23 d’Octubre, es van celebrar les 48H Open House de Barcelona amb Badalona com a ciutat convidada 2016, dintre del Festival d’Arquitectura de Barcelona. Es tracta de la principal cita de la ciutat amb l’arquitectura, un cap de setmana a l’any de portes obertes a més de 150 edificis de tot tipus, forma i mida. Una experiència arquitectònica única que es pot gaudir a través d’itineraris guiats i gratuïts, on l’espai arquitectònic privat es converteix en públic.

AIA Activitats Instal·lacions Arquitectòniques vàrem tenir el plaer de participar amb tres de les nostres obres més emblemàtiques a Badalona: l’Escola Gitanjali, el Teatre Principal i el Centre Cívic La Salut.

 

+ info

 

22-09-2016
Les obres del nou Palau d’Esports dels Jocs del Mediterrani 2017 al 25% de la seva execució

Segueixen les obres del Palau d’Esports dels Jocs del Mediterrani 2017 i, segons el calendari previst, ja es troben al 25% de la seva execució. La direcció de les obres d’aquest projecte, realitzat per AIA Activitats i Instal·lacions Arquitectòniques conjuntament amb Barceló Balanzó arquitectes, es porta a terme de manera diària amb la implicació de varis tècnics. La consellera de la Presidència de la Generalitat, Neus Munté, i l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, han assegurat en la visita d’obra realitzada el dia 20 de setembre que l’equipament estrella de Tarragona 2017 ‘arribarà a temps i es podrà provar abans de la inauguració dels Jocs’.

Les obres, finançades íntegrament per la Generalitat, es van adjudicar en tres fases: obra civil, arquitectura i instal·lacions; per un pressupostat global de 10 milions d’Euros aproximadament i amb uns terminis d’execució molt ajustats.

El Palau d’Esports acollirà la competició d’handbol i al conjunt de l’Anella Mediterrània, on hi ha prevista la construcció d’una piscina descoberta i la reforma de l’Estadi d’atletisme, s’hi disputaran les competicions d’atletisme, natació i waterpolo.

Ampliació de la notícia – Diari ARA

Ampliació de la notícia – Tarragona ràdio

 

+ info

 

07-07-2016
Celebrem 25 anys!!

Dijous 7 de Juliol a les 20.30 h. del vespre tindrà lloc, a l’edifici CaixaForum de Barcelona, la celebració dels 25 anys de recorregut professional d’AIA Salazar Navarro.

Al llarg d’aquest anys, AIA ha mantingut sempre l’activitat amb un equip permanent de grans professionals que ens ha permès afrontar amb èxit els projectes d’arquitectura i d’instal.lacions que hem desenvolupat.

Durant l’acte hi haurà una mostra dels projectes realitzats al llarg dels nostres 25 anys de trajectòria, que ja es poden veure en detall a la nova web corporativa www.aia.cat.

Esteu tots convidats! Confirmar assistència

20-06-2016
S’inicien les obres del Palau d’Esports dels Jocs del Mediterrani 2017

A principis d’aquest mes de juny s’han engegat les obres per a la construcció del nou Palau d’Esports dels Jocs del Mediterrani, que es celebraran a Tarragona al juliol del pròxim any.

Les obres es troben a la primera de tres fases constructives que està previst que finalitzin al maig del 2017, a punt per l’inici de l’esdeveniment esportiu de l’any.

El projecte, realitzat en col·laboració amb Barceló Balanzó Arquitectes, té una superfície total de 10.800 m2 i una capacitat de fins a 5.000 espectadors. Comptarà amb diferents pistes esportives de modalitat olímpica, i serà destinat a acollir la competició d’handbol durant la celebració del Jocs.

Ampliació de la notícia – La Vanguardia

 

+ info

 

03-06-2016
S’inicien les obres de remodelació de ‘La Masia’ del Barça

S’inicien les obres de remodelació de La Masia, fins fa poc residencia de joves jugadors del Futbol Club Barcelona, per convertir-la en l’espai institucional del club. En ella es situen la Sala de Juntes i el despatx de Presidència, entre d’altres serveis, per tal de donar-li el seu màxim nivell de representativitat i visibilitat. El projecte d’AIA Salazar-Navarro juntament amb Garcés-De Seta-Bonet, comença el seu camí per fer-se realitat.

+ info

19-03-2016
Nou Gimnàs Metropolitan a Badalona

Els antics cinemes Picarol es transformen en el nou gimnàs Metropolitan a Badalona, després de dos anys d’obres, oferint 5.000m2 d’esport al cetre de Badalona.

+ info

24-11-2015
Finalització del Projecte d’Instal·lacions per un edifici Industrial a Argel

12-06-2015
Inauguració del Centre Aquàtic de Bakú

Inauguració del Centre Aquàtic de Baku a Azerbaidjan pels primers Jocs Europeus al 2015.

Acollirà les disciplines de natació, natació sincronitzada i salt.

Projecte de Pujol Arquitectes – Enginyeria AIA instal·lacions arquitectòniques.

www.baku2015.com

+ info

19-05-2015
1r premi al concurs pel nou equipament esportiu “Camp del Ferro”

1r premi al concurs del nou equipament esportiu, noves piscines d’estiu, així com la urbanització de l’obertura del nou carrer, a l’àmbit del Camp del Ferro, al barri de la Sagrera, en el districte de Sant Andreu.
Coautors: bb arquitectes i GGG

+ info

19-04-2015
Palau d’Esports a la Zona Esportiva de Camp Clar

AIA guanya el 1r premi del concurs per la nova construcció del Palau d’Esports a la Zona Esportiva de Camp Clar, a Tarragona, en el que serà l’Anella Mediterrània. Aquest serà un dels equipaments principals per als Jocs del Mediterrani 2017.

L’edifici tindrà dos accessos: un a peu pla, des de l’avinguda principal de la zona esportiva, i l’altre des d’una gran esplanada amb un llac que també es crearà a la zona.

Està previst que les obres comencin el febrer del 2016 i s’allarguin durant almenys un any.

Aquest projecte s’ha fet en colaboració amb Barceló & Balanzó Arquitectes

+ info

25-02-2015
Adaptació del Centre de Tir de Bakú 2015

S’adjudica a l’equip d’Instal·lacions Arquitectòniques d’AIA el Projecte d’adaptació del Centre de Tir, de 12.500 m2 superfície construïda, en el marc dels Jocs Europeus Baku 2015.

04-02-2015
Complex Termal Hammam Salihine

AIA lliura la primera fase d’aquest projecte estatal ubicat a Biskra, per un dels cinc complexos termals més importants d’Algèria.

La modernització abasta 25.000m2 construïts, sobre 20,5Ha.

+ info

08-01-2015
Complex Hoteler i Termal Hammam Righa

Hem guanyat el concurs per a la modernització de Hammam Righa a Algèria , al desembre de 2012.

L’inici de les obres està previst dins el 1r trimestre de 2014.

Amb aquest treball AIA es consolida com a empresa internacional de serveis arquitectònics a Algèria.

+ info

MENU TANCAR MENU TANCAR