EL TEATRE
En aquest cas el que nosaltres proposem amb la nova intervenció i disposició del teatre, es que l’accés es produeixi des de la plaça de nova creació a través d’un gran hall vidriat i una galeria com si d’un claustre es tractés, que va recorrent perimetralment el pati del roure, donant-li la importància que ara té i convertint aquest espai en un pati bàsicament privat, ja que formaria part del propi hall del Teatre, però també públic perquè la seva presència seria absolutament possible i visible des de tota la plaça.
Amb aquesta nova intervenció estem generant una veritable Plaça del Teatre, estem posant en posició rellevant una peça que ha tingut històricament un gran contingut simbòlic dins del teixit urbà d’una ciutat, com es un Teatre, amb la seva plaça, espais exterior i zones d’interrelació que es produeixen al voltant d’aquest equipament.
LA FAÇANA
No és tant la reproducció de la façana del teatre del que està passant al darrera, com si fos una fotocopia de l’existent en l’actualitat, i per tant una continuació de la façana de l’ateneu, sinó que el que fem es generar una segona pell, folre virtual, que es col·loca davant de les dues façanes i que d’una manera molt més gràfica i dinàmica, ens provoca i produeix un sensació d'unitat formal, i ens deixa un segon pla molt més lliure d’actuar de la manera que volem. De tal manera que aquesta segona façana, aquesta pell, que d’una manera molt lleugera, quasi flotant sobre les façanes col·loquem unitàriament al llarg de la façana del Teatre i del l’Ateneu, ens permet un treball de grafisme i d’explicació molt més simbòlic, molt més teatral, més en relació al propi ús que tenen aquests edificis i que a la vegada ens dóna una sensació d’una façana unitària molt més tranquil·la i equilibrada, enfront al carrer i a la pròpia ciutat.
L’ESCOLA
El tercer element a tractar és l’escola. Actualment l’escola té una configuració geomètrica inacabada, amb una vocació voluntàriament inacabada o per la impossibilitat de completar-la formalment, aquesta és la seva realitat.
Així doncs, plantegem la construcció d’un nou edifici, d’una nova façana articulada en dos nivells que també es fraccionen espacialment cap a l’exterior i que ens provoquen per la seva posició geomètrica i pel seu decalatge en volum el tenir una clara façana i un clar accés a través de l’espai urbà, posant molt més en valor el propi edifici des de la plaça com un gran hall que estem dissenyant, i que ens permet també a través d’un joc de transparències el poder gaudir i fer pales el pati del claustre interior que tenim des de l’exterior a la vegada que des del propi interior ens permet també completar el recorregut interior del claustre que actualment quedava inacabat.
CONCLUSIONS
Veiem així que es completa el procés de transformació urbana d’aquest sector, en el qual una sèrie d’edificis que actualment tenien una vocació totalment independent, que cadascun s’interpretava i entenia d’una manera diferent, que cadascun tenia un accés per punts diferents i que funcionaven d’una manera inconnexa, l’aparició d’un nou espai unit dins del teixit urbà, ens permet el reposicionament d’uns edificis prou importants pel conjunt de la ciutat. En l’actualitat, aquests edificis apareixen inconnexes entre si i amb una difícil integració dins del propi teixit urbà. Així la creació d’aquest nou espai ens permet reposicionar i posar-los en valor a la vegada que la seva presència posa en valor la intervenció a la nova plaça.