Després de diverses etapes i diferents emplaçaments de l'històric Club Natació Catalunya (CNC), l'Ajuntament de Barcelona va cedir a començaments dels anys setanta en concessió al CNC les instal·lacions esportives municipals de Can Toda. El 2006, el CNC encarrega la reforma integral i l’ampliació del centre a AIA, amb l'objectiu de convertir-lo en un referent de les instal·lacions esportives a Barcelona.
El projecte es va plantejar inicialment estructurat en dues fases, perquè aquest fos viable des del punt de vista constructiu i pogués garantir un nivell acceptable de funcionament de la instal·lació durant la durada de les obres. Finalment, en constatar-se la dificultat constructiva i de gestió d'obra que suposava el projecte per la seva important envergadura, es va optar per dur-lo a terme en una única fase.
El projecte incorpora en el seu disseny les últimes tecnologies que s'apliquen en aquest tipus d'instal·lacions en l'actualitat, tant en el tractament de l'aigua de les piscines com en el del control tèrmic i higrotèrmic de l'aire a tota la instal·lació, a través d'un sistema de control informatitzat que optimitza automàticament i a tota hora el funcionament dels sistemes. Aquest sistema d'instal·lacions i el seu control contribueix a minimitzar els consums energètics, adaptant les necessitats i les produccions amb un millor aprofitament dels recursos climàtics naturals i un comportament altament sostenible del conjunt.
Una primera operació consisteix a reformar totalment la piscina interior, que es du a terme substituint els dos vasos existents per dos vasos nous del tipus desbordant d'acer inoxidable i polièster d'última generació. Aquesta intervenció suposa, simultàniament, demolir i construir de nou les platges perimetrals en els dos vasos nous de les piscines, i a sota d’aquestes executar-hi un soterrani de dimensions importants per ubicar els equips d'instal·lacions, que reemplacen totalment els existents, ja que són insuficients per a la nova instal·lació.
La façana del volum de les piscines es fa mitjançant l'ús de vidres de control solar en la franja inferior i un doble recobriment amb plafons de policarbonat cel·lular de color taronja, que permeten incorporar un factor adequat de transmissió i evitar d'aquesta manera l'escalfament excessiu de l'interior, minimitzant el consum energètic previst per mantenir unes condicions òptimes d'humitat i temperatura de tota la piscina. Per a la coberta es dissenya una estructura de grans bigues de fusta laminada de 30 metres de longitud, sobre la qual es col·loca una coberta lleugera del tipus de sandvitx que garanteix amb la seva composició l'aïllament tèrmic requerit. A aquesta important operació de construcció de les noves piscines interiors, s’hi suma la transformació més gran que es produeix en l'àrea de l'edifici, ocupada actualment per vestidors, gimnàs, accés a grades, etc.
Una de les innovacions principals en el nou centre és la creació d'una zona important de serveis denominada wellness center, que engloba nous conceptes en el camp de la salut i el benestar, al voltant de la qual s'organitzen activitats que compten cada vegada més amb una acceptació del públic cada vegada més gran.
El repte principal del projecte ha estat convertir en un sol edifici el que s'ha anat generat en diferents fases d'ampliacions al llarg dels anys: s’ha aconseguit renormalitzar l’edifici i reorganitzar-lo volumètricament i espacialment perquè la seva imatge final i el seu funcionament s'entenguin com un element equilibrador i finit.