El solar adjacent al Palau Aquàtic de Bakú, havia d'albergar una gran superfície d'instal·lacions temporals de diversa tipologia: camps de joc, piscines, oficines i zones d'espectadors.
El projecte d'instal·lacions es basa en dues premisses principals:
- Crear una infraestructura d'instal·lacions que permeti abastir les diverses demandes dels jocs, i que alhora puguin reutilitzar-se en futurs usos del solar.
- Que les instal·lacions associades als edificis fossin fàcilment muntables i desmuntables, alhora que ordenats ja que es tractaria d'instal·lacions vistes majoritàriament.
Per satisfer la primera premissa, es va dissenyar una malla de nuclis tècnics en forma de torres, des d'on es centralitza la il·luminació general del solar així com les diverses sales tècniques: centres de transformació, escomeses, sales de baixa tensió, instal·lacions contra incendis, etc. .
Aquestes torres en combinació amb una xarxa de canalitzacions enterrades amb arquetes distribuïdes en tot el solar creen una gran malla de distribució d'instal·lacions que permet la connexió a la distribució dea els serveis des de qualsevol punt del recinte, siguin edificis o elements temporals més lleugers.
Quant a la segona premissa, cada edifici principal compta amb sales tècniques (escomeses, producció d'ACS, sales de baixa tensió, racks) localitzades en l'extrem dels edificis lineals centrals connectats a la xarxa soterrada. La distribució fins als punts de consum es realitza mitjançant safates vistes que discorren paral·leles a l'estructura metàl·lica dels edificis i zones de grades, connectant puntualment en aquells punts que ho requereixen.
Per tal de crear una imatge específica durant els jocs, les façanes tèxtils dels principals edificis, incorporen projectors lineals d'enllumenat led RGB que permet la creació d'efectes de color a la totalitat d'aquestes façanes.