L'edifici del Palau Aquàtic, nova icona arquitectònica de Bakú, forma part dels equipaments amb què es va dotar la ciutat per a la celebració dels Primers Jocs Europeus.
A causa de la voluntat icònica de l'edifici, una de les instal·lacions més visibles és la gran façana lluminosa que actua com una gran pantalla en què cada píxel està format per un led RGB, de manera que és possible programar la visualització tant d'efectes de color dinàmics, com d'imatges de major resolució. Tant els elements lluminosos puntuals com els seus equips corresponents queden integrats en els elements estructurals de la façana així com a les passarel·les de manteniment de la mateixa.
Dissenyat com a edifici d'ús permanent devia també adaptar a l'ús específic durant els jocs de manera que les instal·lacions també van ser dissenyades per a permetre la flexibilitat d'usos mitjançant la seva zonificació i la previsió de l'increment de demanda durant la realització dels jocs, tant a l'interior l'edifici com en tota la urbanització circumdant.
Es va projectar un edifici annex per a les connexions i la producció d'energia tèrmica connectat a les sales tècniques ubicades al soterrani de l'edifici. Des aquestes sales la distribució es realitza mitjançant quatre grans muntants d'instal·lacions, un per cada quadrant de l'edifici. En el disseny d'aquests muntants s'ha tingut en compte l'accessibilitat de cara al manteniment, de manera que siguin accessibles a cada planta mitjançant forjats lleugers intercalats en el muntant, creant així diverses sales tècniques visitables.